Wiersze poetów - poetyckie-zacisze.pl ZAPROPONUJ ZMIANĘ W SERWISIE
Logowanie:
Nick:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Odzyskaj hasło
Zarejestruj się
Dostępne opcje:
Strona główna
O serwisie
Regulamin
Zaproponuj zmianę
Indeks wierszy
Ranking autorów
Ranking wierszy
Dodane dziś (10)

Nowi autorzy:
- JoKo
- Yakov
- ummma
- wspanialaPati
więcej...

Ostatnie komentarze:
nieznany
- lucja.haluch
Z natury wiosennej perspektywy-(pantum)
- JNaszko
Limeryki matrymonialne
- JNaszko
Limeryki matrymonialne
- babajaga
więcej...

Dziś napisano 61 komentarzy.

Podtopiony sad (przystawka)

Podtopiony sad (przystawka)

Składniki:

350 g łososia wędzonego na zimno
2 śliwki
1 gruszka
1 jabłko
100 g roszponki
2 gałązki świeżego tymianku
Dresing

70 ml oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
Listki bazylii
1 pęczek kopru
50 ml białego wina
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:

Mięso łososia oddzielamy od skóry
Łososia kroimy w cienkie plastry
Kawałki łososia układamy na talerzu jeden obok drugiego.
Jabłka i gruszki kroimy w ósemki.
Śliwki kroimy na pół
Wszystkie składniki dressingu łączymy i blendujemy.
Dressing doprawiamy solą i pieprzem.
W razie potrzeby dressing zagęszczamy majonezem.
Obok łososia układamy owoce i dressing.
Dekorujemy roszponką.
Napisz do autora

« poprzedni ( 2 / 5) następny »

Marek Niebo Bocian

dodany: 2021-11-24, 06:12:06
typ: przyroda
wyświetleń (113)
głosuj (3)


          -->> Aby głosować lub komentować musisz się zalogować.

Marek Niebo Bocian 2021.11.25; 09:07:57
Zapraszam do stołu :)

Anna z 2021.11.24; 20:07:16
Coraz lepsze jedzonko,fajny przepis+

Nikola 2021.11.24; 19:08:31
No, to zastawa na stół i...smacznego;)))
Pozdrawiam;)

Marek Niebo Bocian 2021.11.24; 15:06:20
Dziękuję serdecznie! Gotowanie to poezja!

Wojciech M 2021.11.24; 09:21:50
Nie ten portal, ale smacznie :-)
Pozdrawiam


Wiersze na topie:
1. Rozpryski (31)
2. Nalej jednego (31)
3. Spojrzenie (30)
4. Uderzasz do głowy (30)
5. Diabelski gon (30)

Autorzy na topie:
1. Zibby77 (422)
2. Klaudia (406)
3. Miłosz R (352)
4. darek407 (243)
5. Jojka (104)
więcej...