|
Podtopiony sad (przystawka)
Podtopiony sad (przystawka) |
Składniki:
350 g łososia wędzonego na zimno
2 śliwki
1 gruszka
1 jabłko
100 g roszponki
2 gałązki świeżego tymianku
Dresing
70 ml oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
Listki bazylii
1 pęczek kopru
50 ml białego wina
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso łososia oddzielamy od skóry
Łososia kroimy w cienkie plastry
Kawałki łososia układamy na talerzu jeden obok drugiego.
Jabłka i gruszki kroimy w ósemki.
Śliwki kroimy na pół
Wszystkie składniki dressingu łączymy i blendujemy.
Dressing doprawiamy solą i pieprzem.
W razie potrzeby dressing zagęszczamy majonezem.
Obok łososia układamy owoce i dressing.
Dekorujemy roszponką. |
|
|
|
|
-->> Aby głosować lub komentować musisz się zalogować.
Anna z |
2021.11.24; 20:07:16 |
Coraz lepsze jedzonko,fajny przepis+ |
Nikola |
2021.11.24; 19:08:31 |
No, to zastawa na stół i...smacznego;)))
Pozdrawiam;) |
Wojciech M |
2021.11.24; 09:21:50 |
Nie ten portal, ale smacznie :-)
Pozdrawiam |
|
|